Nina Kalnay


Beekstraatkouter 78 9031 Drongen
0484 29 56 75 Klik om te bellen

Breathwork/Ademwerk coach
Hatha & Yin Yoga
Yoga retreats & workshops

Over Nina Kalnay

Yina is een kleine, gezellige yoga studio in Drongen / Gent. In deze yogastudio staan (lichaams)bewustzijn, ontspanning, kleine groepen en persoonlijke aandacht centraal.

Naast yogalessen bieden we ook ademwerk (breathwork) aan in onze studio. Breathwork is een natuurlijke en hele effectieve manier om je lichaam en geest beter te laten functioneren. Het helpt ook om emoties in balans te brengen, het immuunsysteem te versterken en blokkades op te heffen. Het brengt rust in de geest en balans in het lichaam.

De adem is de basis van ons bestaan, van wie we zijn. Als we niet ademhalen zullen we niet overleven. Gelukkig gebeurt het in principe automatisch en hoef je er niet over na te denken. Maar daar zit ook direct de valkuil. Juist omdat ademen zo vanzelf gaat en je er niet bij stilstaat, neem je het al gauw voor vanzelfsprekend. Maar de adem dient voor veel meer dan alleen zuurstof. Het is namelijk een belangrijke tool om je lichaam, geest en emoties te beïnvloeden. Het principe dat zich daarmee bezighoudt is breathwork.

De kracht van de ademhaling is enorm. Ademhalen is een automatisme dat plaatsvindt in het lichaam en waardoor veel processen in werking worden gebracht. Het zenuwstelsel is er één van. Zo kun je – in tegenstelling tot wat veel mensen denken – controle uitoefenen op je zenuwstelsel. Dit wordt steeds vaker door de wetenschap bevestigd.

Breathwork is een natuurlijke en hele effectieve manier om je lichaam en geest beter te laten functioneren. Het helpt ook om emoties in balans te brengen, het immuunsysteem te versterken en blokkades op te heffen. Het brengt rust in de geest en balans in het lichaam. En het is helemaal niet ingewikkeld. Het enige wat je moet doen is ademen. Weliswaar op een andere manier dan je gewend bent, maar het goede nieuws is dat iedereen het kan. Ook jij!

Dit ligt allemaal binnen ‘adembereik’. In de breathwork sessies (sommige volgens thema), leer je de belangrijkste principes over ademwerk. De opgedane kennis pas je gemakkelijk en snel toe, waardoor je de bijbehorende voordelen snel ervaart. Dankzij bewuste ademhaling ga je gezonder ademen en dus gezonder leven, verhoog je je CO2 tolerantie, verminder je stress in je lichaam enz. Er wordt meestal muziek op ritme gebruikt om de breathwork sessie te ondersteunen.

Foto's

Nina Kalnay in het kort

Behandelingen

Angst en PTSS
Coaching
Ik ben niet goed genoeg
Lichaamsgerichte coaching
Stress en Burnout

Werkvormen

Ademhalingsoefeningen
Lichaamswerk

Groepen

Cursus gezonde zelfliefde; Training ZIjnsorientatie; Meditatietraining
Retraites

Certificeringen

Breathwork professional

Onze locatie

Logo Nina Kalnay

Nina Kalnay

Nina Kalnay


Beekstraatkouter 78 9031 Drongen
0484 29 56 75 Klik om te bellen